Ga naar hoofdinhoud

Veilig spelen op een circulaire speelplaats van glaskorrels

Glas en buitenspelen lijken geen goede combinatie, maar niets is minder waar. In Den Haag is de Krajicek Playground Hondius geopend. Een speelplaats waarbij in de speelvloer glaskorrels zijn verwerkt. Met het circulaire project kreeg bijna 14 ton glaskorrels een nieuw leven.

De circulaire speelplaats kwam tot stand door een samenwerking tussen een aantal verschillende bedrijven. Maltha Glasrecycling, dochteronderneming van Renewi, leverde de glaskorrels als secundaire grondstof waaraan het bedrijf ColVitro kleur heeft toegevoegd. Possehl heeft het gerecycled glasaggregaat aangebracht. Danny Timmers, Manager business development van Maltha Glasrecycling: “Binnen de transitie naar een circulaire economie zijn samenwerkingen van groot belang. De oplevering van Playground Hondiusis hiervan een spraakmakend voorbeeld waarbinnen alle drie de partijen een evenredig belangrijke, duurzame rol hebben gespeeld. Als vanzelfsprekend zijn we erg trots dat onze glasstromen gebruikt zijn bij de realisatie van de Krajicek court. We kijken er dan ook erg naar uit om soortgelijke projecten binnen en buiten Nederland met ColVitro en Possehl te voorzien van gecoat glas en zo gezamenlijk de wereld nog meer circulair te maken.”

Krajicek court

In 1997 startte Krajicek zijn eigen stichting met als doel om alle kinderen in Nederland een veilige plek dicht bij huis te bieden om te kunnen sporten en spelen. Inmiddels heeft de stichting 127 Krajicek Playgrounds waar iedere week ruim 7.000 kinderen actief zijn. De sportieve ontmoetingsplek Playground Hondius biedt ruimte aan verschillende sportactiviteiten zoals 3×3 basketbal, freestyle voetbal en tennis.