Algemeen

Vecoplan verkleiningsmachine VAZ 700 Z

VECOPLAN VAZ 700 Z
Vecoplan (350 medewerkers) produceert recyclinginstallaties tot 100.000 kg/uur, maar vond het een uitdaging om speciaal voor de meubelmakerijen en timmerfabrieken een voordelige langzaam lopende verkleiningsmachine met hydraulische materiaaltoevoer te ontwikkelen om het houtafval tot spanen te verwerken.
Door zijn scherpe prijs kan de VAZ 700 Z nu ook ingezet worden waar voorheen verkleining niet rendabel was.
Naast de eenvoudige houtsoorten als spaanplaat en vurenhout is de VAZ 700 Z ook in staat hardhoutsoorten en multiplex te verkleinen.

Door de nieuwe rotorvorm met tweevoudige profielmessen is het resultaat een bijzonder homogeen materiaal, dat volgens verschillende fabrikanten uitstekend geschikt is voor de kleinste verbrandingsinstallaties.
Ook is dit materiaal uitstekend te mengen met zaagsel en houtkrullen waardoor geen aparte afzuiging en silo of container nodig is.
De aansturing door de PLC module met het reeds vele malen bewezen programma en de overige specificaties uit de Vecoplan serie werden voor deze machine aan de modernste eisen aangepast.

De snijmessen, aan twee zijden te gebruiken, zijn van een speciale staallegering, waardoor één set messen vele containers afvalhout kan verkleinen. Mede hierdoor zijn de onderhoudskosten zeer laag.
Kortom: deze VECOPLAN houtverkleiningsmachine past in ieder houtverwerkings- bedrijf.

Technische specificaties:
Toevoergrootte : 800 x 700 mm
Rotor : 700 x 160 mm
Messen : 15 mm