Algemeen

Van Werven, gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van infra en recycling, heeft onlangs in Biddinghuizen zijn vijfde plasticrecyclinglijn geopend. Hiermee is het recyclingpercentage van gebruikte harde kunststoffen fors verhoogd. ”Nog meer waardevolle grondstoffen worden door deze lijn behouden”, vertelt managing director Ton van der Giessen.

In de markt van gebruikte kunststoffen zijn steeds meer verschillende soorten. Bijvoorbeeld technische kunststoffen ABS/PS en producten gemaakt van gerecyclede PEPP kunststoffen, met toevoeging van mineralen. Om deze stromen goed te kunnen recyclen, is een nieuwe methode nodig, aldus Van der Giessen. De nieuwe recyclingtechniek is hier volledig op gericht. Met als gevolg dat Van Werven meer verschillende producten kan verkopen en leveranciers een zo hoog mogelijk recyclingpercentage biedt.

Na Lanaken, Dublin en twee lijnen in Polen, is de nieuwe lijn in Biddinghuizen in een periode van negen maanden, de vijfde lijn die geopend is. De recyclingcapaciteit is hiermee met honderd procent gegroeid. Van der Giessen: “China heeft de grenzen voor plastic afval gesloten en hiervan maakt Van Werven gebruik. Door het sluiten van de grenzen, kunnen wij onze capaciteit laten groeien. Een mooie ontwikkeling. Ons doel is de kringloop zoveel mogelijk lokaal te sluiten.”

Met de vijfde lijn is de recyclingcapaciteit in Biddinghuizen met dertig procent gegroeid naar 65 miljoen kilo per jaar. De techniek van de nieuwe lijn is in eigen huis ontwikkeld en volledig geautomatiseerd. In de afgelopen maanden is de nieuwe lijn getest en aangepast voor een optimaal resultaat. Inmiddels is de lijn volledig operationeel en feestelijk ‘geopend’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven