Ga naar hoofdinhoud

Van Peperzeel ondertekent Internationale RBC Overeenkomst voor Metaalsector

Van Peperzeel, inzamelaar van oude batterijen, accu’s en metalen, heeft de Internationale RBC Overeenkomst voor de Metaalsector ondertekend. Met het ondertekenen van deze overeenkomst wil het bedrijf een maximale en verantwoorde bijdrage leveren aan de circulaire economie.

De medewerkers van Van Peperzeel vinden het tekenen van de overeenkomst een logische volgende stap voor het bedrijf. Door haar innovatieve werkwijze draagt ​​het bedrijf actief bij aan het bevorderen van milieuvriendelijke en economisch verantwoorde recycling. Het gaat om complexere recyclingoplossingen, waarbij hergebruik van producten en grondstoffen voorop staat.

Johan van Peperzeel, algemeen directeur bij Van Peperzeel: “Als toonaangevend bedrijf in deze sector willen we onze verantwoordelijkheid nemen en streven naar een maximale bijdrage aan de circulaire economie. We kijken ernaar uit om onze kennis en ervaring te delen en te leren van de andere partijen in de overeenkomst. Door samen te werken aan de doelstellingen van het akkoord kunnen we een positief verschil maken in de internationale ketens.”

Van Peperzeel , gevestigd in de Flevopolder, zamelt, sorteert, taxeert en voert oude batterijen, accu’s en metalen in. Het bedrijf werkt voor nationale en internationale compliance organisaties op het gebied van onder meer inzameling en recycling van alle soorten batterijen. Door de overeenkomst te ondertekenen, verbindt Van Peperzeel zich ertoe verantwoordelijkheid te nemen voor haar toeleveringsketens en mogelijke negatieve effecten op mens en milieu te identificeren en te verminderen.