Algemeen

Nadat zij enige maanden met een inzamelwagen met elektrische belading heeft gewerkt, heeft Van Munster Recyclers uit Heesch besloten te kiezen voor een dergelijke configuratie van Van Schijndel in Maasbracht.

Een DAF CF vormt de basis voor deze solide oplossing. De voordelen van een opbouw met de VSA E-Lifter, ten opzichte van een conventionele belading, zijn groot. Allereerst is de belading zelf fluisterstil. Daar komt bij dat het niet nodig is het motortoerental te verhogen. Dit komt het comfort in- en rond de wagen ten goede. Het lagere toerental levert in de praktijk een brandstofbesparing op van 10 à 15%. De hoge snelheid van deze belading draagt bij aan een doelmatige inzameling.

Het ander voordeel is dat er geen eigen accu wordt verlangd, want het boordnet voldoet. Deze belading bevat geen olie en is daarmee schoon. Voorts is de lift eenvoudig afneembaar, vraagt deze nauwelijks onderhoud en is betrouwbaar. Welbeschouwd misschien wel het allerbelangrijkst; het is prettig om er mee te werken.

Bron: Afvalgids

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven