Algemeen

Van Kaathoven heeft onlangs een order voor een elektrische Volvo-truck geplaatst. De Volvo FE Electric 6×2 met elektrische kraakpersopbouw wordt vanaf de zomer ingezet voor PMD inzameling binnen de gemeente Meierijstad. Een belangrijke reden om te kiezen voor dit voertuig is de productie binnen de eigen lijn.

Van Kaathoven ziet afval als bron van nieuwe grondstoffen en mogelijkheden. “Technologie benutten wij graag maximaal. Dat is ook de reden dat wij nu voor een Volvo FE Electric hebben getekend”, verklaart Rob Meulendijks, CEO bij Ortessa. Ortessa is de holding van Van Kaathoven, veyzle, Rondo en het Belgische Lammertyn.net.

“Van Kaathoven gelooft in duurzame technologie en past deze toe waar mogelijk. De afvaltender van de gemeente Meierijstad bood ruimte om duurzame innovaties toe te passen. Na gedegen onderzoek zijn we tot de keuze van een Volvo FE Electric gekomen”, vervolgt Meulendijks.

“Het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert, is een doorslaggevende factor in de keuze geweest. Hiermee is voor Van Kaathoven alle service gewaarborgd zoals bij ieder ander voertuig. Naast het feit dat we geloven in de expertise en kwaliteit van dit Volvo voertuig, is een bijkomend voordeel dat BAS Truck Center midden in het werkgebied van de gemeente Meierijstad zit. Bovendien is de langlopende samenwerking tussen Volvo Trucks Nederland, BAS Truck Center en Van Kaathoven altijd prettig.”

De Volvo FE Electric wordt ingezet voor PMD inzameling binnen de gemeente Meierijstad. De truck heeft een GVW van 27 ton. Het is daarmee het zwaarste elektrische voertuig dat door een OEM af fabriek en in serie geproduceerd wordt. De voorbereiding van de PMD routes is al opgestart. De truck wordt in het voorjaar 2020 af fabriek geleverd en wordt na het opbouwen van de kraakpers rond de zomer op de wegen in Meierijstad verwacht. Elektrisch rijden is anders rijden en daarom krijgen chauffeurs een passende opleiding bij BAS Truck Center.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven