Algemeen

Ook in tijden van Corona produceren we nog steeds afval. Maar wel een stuk minder. Daar weet Marc van Gerrevink, directeur van de grote afvalverwerker in Apeldoorn, alles van. Evenementen zijn afgelast, horecazaken zijn gesloten en kantoren zijn dicht. En dat zorgt bij Van Gerrevink voor een omzetdaling van zo’n twintig tot dertig procent.

Tegelijkertijd levert de Coronacrisis ook extra werk op: “Heel Nederland is wc-papier aan het hamsteren. De papierfabrieken draaien overuren en hebben meer grondstoffen nodig. En die grondstoffen kunnen wij leveren”, vertelt Van Gerrevink. Maar hij voegt er gelijk aan toe: “Natuurlijk compenseert dit niet het verlies op andere vlakken.”

In het werkproces is ook het een en ander veranderd. “We volgen de richtlijnen van het RIVM. Op kantoor zitten we nog maar met twee man, de rest zit thuis. Maar via Microsoft Teams blijven we met elkaar in contact.” En ook op de buitenlocaties zijn maatregelen getroffen: “Op de plekken waar afval wordt ingezameld hebben we afscheidingen geplaatst, zodat onze medewerkers niet met klanten in aanraking komen. En onze vrachtwagenchauffeurs rijden inmiddels zonder bijrijder.”

Ondertussen ontstaan er ook mooie initiatieven en samenwerkingen. “Samen met een klant maken we 1,5 meter afstand pijlen van gerecycled papier. Die geven we weg aan klanten en via social media. En we hebben speciale containers bij supermarkten geplaatst voor thuiswerkers die hun vertrouwelijke documenten willen vernietigen.”

Van Gerrevink houdt de moed erin. “Dat het goed met ons gaat, is relatief! Op zo’n situatie kun je namelijk niet anticiperen. We blijven alle richtlijnen volgen en hopen dat we dit met elkaar kunnen uitzitten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven