Ga naar hoofdinhoud

Van der Spek zorgt voor schone fracties met leveringen van Westeria Windshifters

De levering van schone gebroken fracties die toepasbaar zijn als primaire – en secundaire grondstoffen worden steeds belangrijker. De fracties zijn alleen breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juist zuiverheid hebben en verwijderd zijn van vervuilende en storende delen als hout,plastic e.d.

Met de levering van diverse Westeria Windshifters zorgt Van der Spek ervoor dat deze vervuilingen tot het verleden behoren.

Westeria is al vele jaren bekend als de producent van windshifters. De windshifters worden zowel mobiel als stationair geleverd.

Onlangs is bij Van der Heijden in Blaricum een nieuwe Westeria WS1600 stationaire windshifter geleverd voor het reinigen van de 20 tot 55mm fractie bij het produceren van granulaten.
Deze WS1600 is voorzien van een 1600mm brede toevoerband en shiftingstrommel,door het zowel horizontaal als verticaal kunnen verstellen van de toevoerband, het kunnen vertellen van de blaasmond en de mogelijkheid om de hoeveelheid luchtstroom te kunnen regelen kan deze WS1600 op vele manieren worden afgesteld. Hierdoor is het mogelijk om zeer nauwkeurig het shiftingsproces te kunnen regelen en in te stellen.

Tevens is afgelopen maand bij De Dijcker Group op de vestiging in Bergen op Zoom een tweetal rupsmobiele WS1000’s in gebruik genomen. Deze twee machine worden ingezet bij het produceren van granulaten. De fracties 25-55mm en 55mm+ worden door de Westeria windshifters gereinigd.