Ga naar hoofdinhoud

Van der Spek Vianen levert nieuwe Fuchs MHL340D aan HKS Amersfoort

Op de locatie van HKS in Amersfoort heeft Van der Spek Vianen B.V. een nieuwe 28 tons Fuchs 340D in gebruik gesteld.

De machine is uitgerust met hoofdgiek van 7,2 meter en een lepelsteel van 5,1 meter waardoor een maximaal bereik ontstaat van 12,6 meter.

Voor het laden en overslaan van de verschillende producten heeft HKS gekozen om twee nieuwe Fuchs grijpers bij de machine te kopen, het gaat om een halfgesloten en een open poliepgrijper beide met een inhoud van 0,6m³. Door het gemonteerde snelwisselsysteem kan HKS snel de verschillende grijpers uitwisselen.

Als aandrijving van de machine is een 6-cilinder turbodiesel Deutz TCD2012 gemonteerd welke uiteraard voldoet aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen.
Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler gescheiden van elkaar om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken.

De cabine is op wens van de klant voorzien van pantserglas zodat ruitbreuk door rondvliegende delen tot het verleden behoort. Tevens er een overdrukinstallatie gemonteerd op de cabine.

Voor het besparen van brandstof en minder uitstoot van uitlaatgassen is de Fuchs door Van der Spek voorzien van een automatische motorstop welke de machine na enkele minuten automatisch uitschakelt wanneer deze niet gebruikt wordt.