Ga naar hoofdinhoud

Van der Spek levert 2de Kleemann MR130Z aan Devocrush uit Anzegem

Via de vestiging in Ternat (België) leverde Van der Spek onlangs de 2de rupsmobiele Kleemann MR130Z(S) af bij Devocrush in Anzegem.

Aangezien Devocrush hoofdzakelijk werkt voor derden waren de hoge
productiecapaciteiten ,weinig stilstand en lage slijtagekosten die met de eerste Kleemann MR130Z(S) worden bereikt voor Devocrush de argumenten om wedermaal voor Van der Spek en Kleemann te kiezen.

De 62 tons rupsmobiele puinbreker is voorzien van een aan de machine gemonteerd nazeef-unit met een oppervlakte van 5,2m²,waarna de afgezeefde overkorrel via de retourband wedermaal terug in de breker gaat zodat deze niet apart hoeft te worden opgepakt.
De retourband kan hydraulisch worden gedraaid zodat als het wenslijk is de overkorrel via een windshifter gereinigd kan worden.

Devocrush’s machine is een zo gehete Z-uitvoering wat wil zeggen dat hij is uitgevoerd met een actieve voorzeef voor het uitzeven van materiaal dat al de juist maatvoering heeft en dus niet door de breker hoeft. Het grote voordeel hiervan is dat de capaciteit omhoog gaat en de slijtagekosten naar beneden.

Op de Kleemann MR130ZH staat de vertrouwde recyclingbreker van Kleemann,
de SHB13/90 waarbij de B staat voor Bauschutt = recycling. Deze “bauschutt” breker heeft zijn strepen de afgelopen 20 jaar reeds verdient in de recycling.