Algemeen

Valvert heeft een nieuwe fles gelanceerd die volledig is gemaakt van gerecycleerd PET (rPET), Het wordt zo het eerste Belgische merk van natuurlijk mineraalwater dat een honderd procent rPET fles verkoopt. Deze innovatie onderstreept het engagement van producent Nestlé om tegen 2025 minstens 35 procent rPET te gebruiken in de productie van al haar flessen wereldwijd, en minstens vijftig procent in België.

De fles is een nieuwe mijlpaal in Valverts engagement voor meer duurzaamheid. Nestlé werkt nu al samen in partnerschap met lokale boeren en lokale autoriteiten om de natuurlijke mineraalwaterbron van Valvert rond de bottelarij in Etalle te beschermen. De fles is verkrijgbaar in winkels in België en Luxemburg.

De nieuwe fles, een primeur voor producent Nestlé in Europa, is gemaakt van honderd procent gerecycled PET of rPET. Dit betekent dat Valvert alleen oude flessen gebruikt om de nieuwe fles te maken en dat er geen nieuw of ‘virgin’ PET moet geproduceerd worden. Valvert heeft de levering van voldoende hoogwaardig rPET, dat voldoet aan de norm voor voeding, vereist voor flessenwater, kunnen verzekeren.

“Wij geloven dat de nieuwe Valvert honderd procent rPET-fles een revolutie is in de volgende generatie van duurzame verpakkingen, die een circulaire economie van fles tot fles aanmoedigt”, aldus Emmanuel Gruffat, General Manager van Nestlé Waters Benelux. “Tegelijkertijd blijven we ook onze verantwoordelijkheid opnemen om onze inzamelings- en recyclagepercentages in België verder te verbeteren.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven