Algemeen

De komende editie van Vakbeurs Recycling wordt, vanwege de gevolgen van de Covid-19 maatregelen, toch verplaatst naar 2021. De volgende editie vindt plaats op 16, 17 en 18 november 2021. Uiteraard in Evenementenhal Gorinchem.

“De Nederlandse overheid maakt terecht onderscheid tussen beurzen en andere evenementen”, zegt Bas van Gent namens Vakbeurs Recycling. “Zelfs in de huidige omstandigheden kunnen en mogen events doorgaan. Tegelijkertijd zien we de sterke groei in besmettingen en dat de op 13 oktober aangekondigde maatregelen gericht zijn op zo min mogelijk persoonlijke contacten en reisbewegingen.”

Deze gedeeltelijke lockdown geeft volgens Van Gent te veel zorgen over de komst van bezoekers en de gezondheid van de exposanten, bezoekers en eigen medewerkers. “We hebben daarom in nauw overleg met de belanghebbenden besloten om Vakbeurs Recycling te verplaatsen naar november 2021.”

Veilig verklaarde locatie
Het vertrouwen om Vakbeurs Recycling te kunnen houden dit jaar was groot. De eerste events zijn na de zomer gehouden en naar tevredenheid van bezoekers en exposanten. Om dit op een verantwoorde manier mogelijk te maken, is een preventief protocol opgemaakt met diverse maatregelen. Alle gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor Evenementenhal Gorinchem zijn in september met succes geauditeerd door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle en certificering.

Van Gent: “Deze positieve controle bevestigt dat onze locatie een veilige plek biedt voor de afvalbranche om elkaar te ontmoeten en zaken te doen. Het sentiment onder het grootste deel van de exposanten was nog steeds goed. Helaas slaat de tweede golf ook over deze mooie beurs heen. We verwachten dat de bezoekers door de recente maatregelen eerder geneigd zijn om weg te blijven. We zien daarmee dat het aantal voorinschrijvingen stagneert sinds de laatste persconferentie.”

Topeditie in 2021 als nieuw doel
De Vakbeurs Recycling vindt volgend jaar november, zoals gebruikelijk, in Evenementenhal Gorinchem plaats. “We nemen de komende periode contact op met alle exposanten en betrokken partijen en doen er alles aan om de verplaatsing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zij zijn de basis voor een supereditie volgend jaar. We danken alle partijen die ons zo gesteund hebben in de afgelopen periode. Hun betrokkenheid en loyaliteit doet ons goed. We kijken met veel enthousiasme uit naar de editie in 2021 om samen met hen het maximale eruit te halen”, aldus Van Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven