Ga naar hoofdinhoud

Vakbeurs Recycling evenement zonder afval

Foto: Vakbeurs Recycling

Een afvalvrije Vakbeurs Recycling. Dat is het streven van de organisatie van de beurs, die dit jaar plaats vindt op 15, 16 en 17 november in Evenementenhal Gorinchem. In drie jaar tijd wil de organisatie een zero waste event zijn.

In de komende editie van de Vakbeurs Recycling wordt al het afval dat vrijkomt tijdens de op- en afbouwdagen van het evenement volledig gescheiden ingezameld. Waarbij het uiteindelijke doel voor 2023 een volledig Zero Waste Event is. Binnen drie jaar moet het evenement vrij zijn van afval. “Tijdens Vakbeurs Recycling 2021 hebben we hierin de eerste stappen gezet”, zegt Robin Vissers, Marketing Event Manager Industrial. Er is door de organisatie kritisch gekeken naar welke wegwerpmaterialen achterwege gelaten kunnen worden, en die waar je niet zonder kan in ieder geval goed gerecycled kunnen worden.

Afvalmanagement

De nationale vakbeurs voor recyclingtechniek & afvalmanagement kent verschillende segmenten op de beursvloer: Inzameling & Afvalmanagement, Sorteren & Verwerking en Sloop & Recycling. Afvalmanagement krijgt een belangrijke rol op de beursvloer. Dit gaat van exposanten die gemeenten en MKB bedrijven met grootschalige afvalvraagstukken kunnen adviseren, tot kennissessies van onafhankelijke kennispartners en best practices. Afvalgids bekleedt centraal op de beursvloer weer het Match & Meet Point. Hier kunnen bedrijven met specifieke afvalstromen ontdekken welke exposanten hen kunnen adviseren.

Tiende editie Recyclingsymposium

De organisatie van de tiende editie van het recyclingsymposium is in handen van branchevereniging Recycling Breken en Sorteren, Veras (branchevereniging voor sloopaannemers en asbestverwijderingsbedrijven) en Envaqua (branchevereniging van ambitieuze water- en milieutechnologiebedrijven). Deze is op de woensdagochtend van de beurs. Het thema is Grip op Grondstoffen – Zonder Hergebruik en Recycling geen Circulaire Economie.

Bezoekers krijgen gratis toegang tot de beurs. Daar kunnen ze langs bij de 150 exposanten.