Algemeen
De zogeheten 'health-check' bij Evenementenhal Gorinchem. Deze check maakt deel uit van het veiligheidsprotocol dat ook geldt voor Vakbeurs Recycling. Foto: Easyfairs Nederland.

Op 17, 18 & 19 november staat Vakbeurs Recycling op de agenda. Na maanden van online afspraken is het eindelijk weer mogelijk om elkaar op een laagdrempelige manier face-to-face te ontmoeten. De ontwikkelingen en nieuwsberichten rondom COVID-19 volgen elkaar snel op, maar Vakbeurs Recycling kan en mag doorgaan in de op veiligheid en hygiëne goedgekeurde Evenementenhal in Gorinchem.

Wat betekenen deze maatregelen voor Vakbeurs Recycling voor de bezoekers? Wat is de ervaring tot nu toe met het organiseren van beurzen binnen de 1,5 meter samenleving? Vragen die de organisatie zo goed mogelijk probeert te beantwoorden.

Veiligheid van exposanten en bezoekers is prioriteit nummer 1 bij beursorganisator Easyfairs. Op dit moment hebben de nieuwe maatregelen geen invloed op de vakbeurs en mag deze door zijn vergunde status worden gehouden. De markt heeft ook aangeven weer behoefte te hebben aan het ontmoeten van klanten.

Om dit op een verantwoorde manier mogelijk te maken is een preventief protocol opgemaakt met diverse maatregelen. Onlangs is Evenementenhal Gorinchem met succes geauditeerd door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle en certificering. Deze positieve controle bevestigt dat de beurshal een veilige plek biedt om elkaar te ontmoeten en zaken te doen.

Om de veiligheid van bezoekers en exposanten te waarborgen, zijn diverse maatregelen genomen. De beursvloer is ruimer opgezet om bezoekers en exposanten voldoende ruimte te geven om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Bezoekers dienen zich vooraf te registreren en daarbij een dag van bezoek aan te geven, zodat bezoekersaantallen gereguleerd kunnen worden.

Exposanten ontvangen een pakket met o.a. desinfectiemiddel voor de handen en ook verspreidt over de beursvloer zijn diverse desinfectiepompen te vinden. Ook is het mogelijk om bij de hoofdentree een mondkapje mee te nemen en zorgt het recent vernieuwde ventilatiesysteem in de beurshal voor schone lucht. Verder worden drukbezochte locaties, zoals sanitair en het bezoekersrestaurant, op de beursvloer geregeld schoon gemaakt.

Medio september mochten na maanden de deuren van Evenementenhal Gorinchem weer open voor exposanten en bezoekers van de inkoopbeurs Trendz. Een week voor Trendz faciliteerde Easyfairs de Drankenbeurz in Gorinchem. Beide met strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen van Evenementenhal Gorinchem.

Vanzelfsprekend heeft de situatie waarin we leven invloed op de vakbeurzen. “In de regel zien we dat beurzen ongeveer de helft kleiner zijn dan ‘normaal’ en dat ook de bezoekersaantallen deze lijn volgen. Echter, de kwaliteit van de bezoekers stijgt flink, omdat de bezoeker gericht komt om zijn uitdagingen op te lossen. Ook hebben alle partijen meer tijd om daarop in te gaan”, geeft Ivo Horn aan.

Volgens de Marketing Event Manager van Vakbeurs Recycling keren tijdens deze editie bekende onderdelen van de beurs terug. Zo is dagelijks het Demoplein geopend voor een presentatie van bewegende recyclingmachines en is het kennistheater ingericht met een actueel programma. En dit alles onder het genot van gratis catering.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Vakbeurs Recycling via: www.vakbeursrecycling.nl.

2 reacties op “Vakbeurs Recycling deelt maatregelen waarmee event kan doorgaan

  1. Robert R Krebs schreef:

    Een beurs met de helft bezoekers onder de huidige corona problematiek is mijn inziens niet verstandig met per dag 4000 nieuwe besmettingen.
    Maar ok laat beurs “gewoon “doorgaan de kerk in Staphorst zit ook vol met 600 zingende mensen die het nog steeds niet begrijpen

  2. Rob schreef:

    Inderdaad ronduit belachelijk om dit door te laten gaan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven