Algemeen

Het bedrijf uRecycle gaat in de haven van Rotterdam een nieuwe fabriek bouwen voor zowel het recyclen als hergebruik van batterijen. De Nederlandse vestiging wordt de Europese hub voor verwerking van industriële- en draagbare batterijen.

uRecyclebe hoort tot de top-3 van Europese batterij-recyclers. In ons land heeft het bedrijf, dat ook vestigingen heeft in Finland, Zweden en Groot-Brittannië, recent een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Stichting Stibat Services (Stibat), de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor het inzamelen van lege (draagbare) batterijen.

Er is gekozen voor Rotterdam vanwege ‘de strategisch uitstekende ligging’, stelt CEO Henny van Dort. ‘We kunnen hier uitgroeien tot een volwaardige hub voor recycling en hergebruik in Europa. De aanvoerlijnen naar Rotterdam zijn goed. Maar dat is het niet alleen. We zien dat er hier erg veel gebeurt op het vlak van de energietransitie en de circulaire economie. Daarmee vinden we in Rotterdam een goede aansluiting bij waar wij al ruim tien jaar mee bezig zijn.

Het is de bedoeling dat in Rotterdam ook nieuwe partnerships in de keten worden aangaan. Stibat is dan ook positief over de komst van uRecycle. Directeur Arie de Jong: “Tot nu toe brachten wij alle ingezamelde batterijen naar ons sorteercentrum buiten de randstad. Dat we nu ook een sorteercentrum in Rotterdam gaan benutten, is met het oog op de logistiek en duurzaamheid een enorme vooruitgang. Wij kijken uit naar de samenwerking met uRecycle.”

Ook Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, is blij met de keuze voor Rotterdam. “Wij zijn bezig met onze haven en industrie in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. Behalve inzetten op efficiency, nieuwe infrastructuur en de ontwikkeling van een nieuw energiesysteem, moeten we nu ook al stappen zetten op circulaire productieprocessen. Daarom past uRecycle zo goed in Rotterdam. En het toont aan dat wij op dit gebied een koploperspositie innemen.”

De nieuwe vestiging in Europoort wordt naar verwachting in de eerste helft van 2020 in gebruik genomen. De fabriek gaat werk bieden aan zo’n veertig nieuwe medewerkers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven