Algemeen

De Holding Eisma Media Groep, uitgever van onder meer Recycling Magazine Benelux, viert deze week het 145-jarig bestaan. Hoewel geen officieel jubileum, staat algemeen directeur Egbert van Hes toch even stil bij deze mijlpaal.

Op 23 april 1874 werd het bedrijf opgericht in Leeuwarden, onder de naam N.V. ‘De Coöperatieve Handelsdrukkerij’. Uit oude archiefstukken blijkt dat zes notabelen van de stad, onder aanvoering van Rinse Willem Hugo Suringar, zoon van een uitgever en drukker, de initiatiefnemers waren. Zij waren ook de eerste aandeelhouders. Eén van deze zes, Obbe Rommerts, werd de eerste directeur, de andere vijf vormden de Raad van Commissarissen.

De eerste eeuw van het bedrijf kenmerkte zich door gestage groei en technische ontwikkeling. Zo werd onder meer overgaan van het boekdrukprocedé naar het offsetprocedé. Met name vanaf pakweg 1965 groeide het bedrijf uit tot een vooraanstaand allround grafisch bedrijf, met een grote klantenkring in onder meer het bank- en verzekeringswezen in Nederland.

In 1976 werd het Leeuwarder familiebedrijf Drukkerij- en Uitgeverij Eisma overgenomen. Deze overname zorgde voor een nieuwe groei-impuls van de onderneming. In 1998 werden de drukkerijen, in Leeuwarden en Bleiswijk, verkocht en werd ingezet op een sterke groei van het uitgeverijbedrijf.

Door diverse overnames en naamswijzigingen werd uiteindelijk de oorspronkelijke vennootschap uit 1874 de Holding met de huidige naam Eisma Media Groep. Van Hes: “Wat opvalt in de geschiedenis van ‘ons’ bedrijf, zijn de volgende steekwoorden: ondernemend, dynamisch, kwaliteitsbewust, toekomstgericht én oprechte aandacht en loyaliteit voor en van klanten, leveranciers en medewerkers.”

Volgens Van Hes wil Eisma Media Groep anno 2019 ook geschiedenis blijven schrijven. “Net zoals onze voorgangers, met ups en downs. We willen, gesteund door het besef dat als wij vastberaden zijn als medewerkers, leidinggevenden, commissarissen en aandeelhouder, met bovenstaande steekwoorden als leidraad in onze handel en wandel, de grondslag leggen voor een gezonde toekomst.”

Foto: Eisma Media Groep verlengde onlangs het sponsorcontract met SC Heerenveen tot 2021.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven