Algemeen
DCIM103MEDIADJI_0005.JPG

Van der Spek Vianen heeft de tweede duurzame elektrische Fuchs overslagmachine in korte tijd geleverd aan Innovarec. Hiermee wordt direct een grote hoeveelheid CO2 en stikstof gereduceerd. De nieuwe Fuchs MHL820F wordt ingezet bij de houtrecycling voor het beladen van de shredder.

Innovarec staat voor Innovatieve Recycling. Innovarec heeft locaties verspreid over heel Zeeland. Elke locatie heeft zijn eigen specialiteit. Zo verwerken ze onder meer bouw- en sloopafval, hout, metaal, grond, zand en slib. Afvalstromen worden eerst gescheiden en daarna verwerkt tot materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Innovarec verwerkt zowel afval van bedrijven als van particulieren.

Dat een mobiele overslagmachine elektrisch aangedreven is, kan al niet standaard worden genoemd. Dat deze machine zich dan ook via een powerpack kan verplaatsen, zonder aan het stroomnet vast te zitten, is zeer opmerkelijk bij een 20 tons overslagmachine. De machine wordt voorzien van stroom, die wordt opgewekt door eigen windmolens en zonnepanelen van Innovarec en Sagro.

Als de machine van het stroomnet is afgekoppeld, wordt een in de machine gebouwd Powerpack gestart, waarmee de machine zich vrij kan verplaatsen op locatie en zelfs als gewenst op een dieplader kan rijden om op een andere vestiging te worden ingezet. De machine kan compleet bewegen met zwenk, giek en lepelsteel. De zeer goede ervaringen en lage kostprijs per uur van eerder een geleverde Fuchs machines in zware werkomstandigheden en de goede service en support van Van der Spek heeft Innovarec een onderdeel van Sagro doen beslissen om wederom te investeren in een Fuchs overslagmachine.

Op wens van Innovarec is de nieuwe Fuchs MHL820F uitgevoerd met vier stempelpoten, als gewenst kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad. Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 10.200mm geplaatst waaraan een bak-kinematiek zit voor plaatsing van een sorteergrijper. Uiteraard heeft ook deze nieuwe MHL820F de nieuwe FOX-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt

De nieuwe 21 ton wegende Fuchs MHL820F wordt bij Innovarec ingezet voor het op- en overslaan, sorteren van te recyclen producten en het beladen van hun sorteerinstallatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven