Algemeen
Foto: NS

Vooruitlopend op het verbod op gratis wegwerpplastics en -koffiebekertjes, startte de NS een campagne om reizigers te stimuleren een eigen herbruikbare beker mee te nemen.

Op Utrecht Centraal loopt de NS campagne van 11 tot en met 14 april. Een grote container vol met bekers trekt hiervoor de aandacht op de 80.000 wegwerpbekers die nu dagelijks worden weggegooid op stations. Dit wil de NS drastisch verminderen en daarom zetten ze de campagne op, in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en 30 ondernemers op het station. Deze wegwerpbekers zijn volgens de vervoerder niet of nauwelijks te recyclen en daarmee belastend voor het milieu. Jaarlijks gaan er ongeveer 30 miljoen warme dranken over de toonbank op het station.

NS, ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat streven gezamenlijk naar afvalvrije stations in 2040. Een afvalvrij station is een station zonder restafval en waar alles draait op herbruikbare grondstoffen. Ook in de kantoren bij het station worden de wegwerpbekers vervangen. Vanaf begin mei wordt dit vervangen door servies.

Foto: NS

Bron: NS