Algemeen

Het is handig als u goede en juiste wielen onder uw container heeft, zo kunt u de container makkelijker verplaatsen. Zo maakt u de in- en extern transport ergonomisch met de hoge kwaliteit transportwielen en kost het u en uw medewerkers weinig moeite deze containers te verplaatsen.
Gaat dit zwaar? Het kan bijvoorbeeld zijn dat de wielen van uw container niet meer goed rollen of dat de wielen van uw container kapot zijn. Vaak zijn ook niet de juiste transport wielen een oorzaak

Er zijn inmiddels bijna 1500 verschillende transport zwenkwielen voor buiten, hierdoor is er voor iedere container een geschikt wiel. De voordelen van transportwielen zijn dat ze geluidsarm, stootvast en trilling dempend zijn. U kunt kiezen uit bokwielen, zwenkwielen en zwenkwielen met rem. Bij zwenkwielen met rem, zorgt u dat de container niet kan wegrollen. De wielen kunnen verschillen van elkaar in rem- en draagvermogen, kleur, loopvlak en diameter.

De veelvoorkomende wielen zijn van:

• Thermo plastisch rubber
Streepvrij en geluid reducerend. Semi-zacht.

• Nylon
Hard kunststof. Veel geluid.

• Gerecycled rubber
Semi-zacht, niet geschikt voor in huis. Soms geurend door weekmakers.

• Elastisch rubber
Streepvrij, trilling en geluid reducerend.

• Luchtband
Geschikt voor buiten gebruik. Vangt trilling op, ook geschikt voor op het grind of gras.

• 100 % rubber
Semi-zacht, veel gebruikt in fabrieken, werkplaatsen of buiten.

• Gietijzer
Ijzer loopvlak. Hard. Veel geluid en trilling.

• Polyamide
Familie van nylon wielen. Hard en veel geluid. Veel gebruikt op tapijtachtige ondergronden.

• PVC
Goedkoper. PVC reageert op weersinvloeden, vooral op zonlicht.

• Polyurethaan
Semi-zacht. Streeploos, geluid reducerend en vloerbeschermend, zelfs op kwetsbare vloeren.

Voor de meeste omgevingen zijn alle wielen geschikt. Er zijn omgevingen waar statische of elektrische lading ongunstig kan zijn, bijvoorbeeld ziekenhuizen of laboratoria. Speciaal voor deze omgevingen zijn er antistatische- of elektrisch geleidende wielen. RVS wielen zijn er speciaal voor gebruik op blijvend natte voeren of omgevingen waar schoonmaakmiddelen of zuren gebruikt worden.

Nogmaals is het gewicht van belang en het soort wiel. Soms is een zwaarlastwiel echt noodzakelijk en de andere keer het transport af met een gewoon rubber zwenkwiel. Om te weten of u de goede wielen kiest, is het handig om te weten welk draagvermogen de wielen moeten hebben. Dit is afhankelijk van het gewicht van een volle container. U kunt kiezen uit containerwielen met een draagvermogen van 200 kg, 230 kg, 250 kg en 400 kg.

Op google.nl vindt u een groot aanbod aan wielen. Naast transportwielen, zijn er ook wielen voor onder andere meubels, stoelen, apparaten en voor buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven