Algemeen

Met de nieuwe ‘We want your diesel’-campagne gaat Toyota op zoek naar de meest vervuilende auto van Nederland. Iedereen kan zijn ‘viezerik’ opgeven via www.toyota.nl/we-want-your-diesel en maakt hiermee kans op een 166 x minder vervuilende auto: de Toyota Corolla hybrid electric.

Tijdens het sloopevent op 18 mei wordt live onderzocht en bekendgemaakt wie uit de top 10 van de meest vervuilende auto’s een compleet nieuwe Toyota Hybrid wint. De meest vieze auto, die het meeste roet en fijnstof uitstoot, wordt tijdens dit evenement direct gesloopt. Voorafgaand aan de campagne kreeg PanelWizard de opdracht onderzoek te doen naar wat men weet over luchtvervuiling door auto’s. Ruim elfhonderd Nederlanders deden hieraan mee.

De resultaten tonen aan dat ruim zestig procent van de ondervraagden geen idee heeft wat zijn eigen auto uitstoot aan vuile lucht en schadelijke stoffen. Ook blijkt dat men niet goed weet welke auto’s vervuilend zijn. Iets meer dan de helft is ervan op de hoogte dat er uitstootnormen gelden, maar vrijwel niemand (negentig procent van alle deelnemers) weet wat de Euro-normen daadwerkelijk inhouden en wat de verschillen ertussen zijn.

Met tachtig procent is de ruime meerderheid het erover eens dat de lucht schoner moet. Zeven-en-zestig procent vindt dat het inruilen van een diesel voor een hybride auto hiervoor een goede oplossing is, omdat die zuiniger, betaalbaar en veel minder vervuilend zijn. Negen van de tien ondervraagden wil best overstappen op een volledig elektrische auto, maar vind dit nu nog te duur in aanschaf.

“Met deze campagne hopen wij mensen bewust te maken van wat hun auto uitstoot. Om een verschil te maken, moeten er iets veranderen. Als we alle vieze diesels kunnen inruilen voor een schonere hybride, dan wordt de lucht die wij en onze kinderen inademen een heel stuk schoner. En om een begin te maken, gaan wij op zoek naar de meest vieze diesel en geven de eigenaar ervan een nieuwe, schonere Toyota hybride”, aldus Toyota Nederland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven