Algemeen

Ook de komende tijd blijft Sympany het textiel inzamelen in Delfzijl. De gemeente kiest bewust voor het goede doel Sympany als textielinzamelaar. Een mooie en duurzame keuze van de gemeente. Naast Sympany zamelt ook de kringloop een deel van het textiel in.

Sympany zamelt al heel wat jaren het textiel in Delfzijl in. Textieldonaties zijn hierbij natuurlijk onmisbaar. Per jaar is dit meer dan 50.000 kilogram textiel. Nog altijd verdwijnt textiel bij het restafval. Textiel dat nog opnieuw te dragen of te recyclen was. Om textiel uit het restafval te houden, is het belangrijk om te weten wat welkom is in de textielcontainers van Sympany. En dit is meer dan alleen kleding. Geregeld krijgt Sympany de vraag of dekbedden en kussens welkom zijn. Nee, want deze bestaan voornamelijk uit (niet textiele) vulling en zijn voor Sympany niet bruikbaar. Dit geldt ook voor matrassen.

Via de website van de gemeente of op de gemeentewerf kan de burger navragen waar hij deze spullen wel kwijt kunt. ‘Doordat in veel gevallen voor afvoer van restafval moet worden betaald in gemeenten, treffen we steeds vaker afval aan tussen het textiel”, klinkt het bij Sympany. “Het is daarom belangrijk textiel in gesloten zakken in de textielcontainers te doneren, zodat ze beschermd zijn tegen vuil en nattigheid.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven