Ga naar hoofdinhoud

TEREX-FINLAY leveringen door Marcom uit Rijssen

Nadat Marcom enkele maanden geleden een Terex-Finlay I-1310 RS rupsmobiele combibreker heeft afgeleverd aan plaatsgenoot Rijssense Gebouwen Sloperij (RGS) B.V., is nu een Terex-Finlay Hydraktrak 595 rupsmobiele zeef voor grote producties afgeleverd aan Brouwer & Brouwer Grondverzet B.V. uit Eastermar (Fr.).

TEREX-FINLAY I-1310 RS rupsmobiele combibreker

Het betreft een door de Noord Ierse fabrikant Terex-Finlay gebouwde breker, met een eigen massa van 45 ton. De afmetingen van de machine zijn: l x b x h: 16 x 3,1 x 3,6 (transport).

De machine is voorzien van een Krupp Hazemag APP1010GA rotorbreker, met een rotor van 1000 x 1000 mm en een inloopopening van 990 x 1020 mm. De breker heeft een hydraulisch ondersteunde verstelling van de slagschorten en kan worden geleverd met 3 of 4 slaglijsten naar keuze.

De stortbunker, met geïntregreerde voorafzeving en onderzeef, heeft een capaciteit van 5 m3 (eventueel te vergroten tot 9 m3 m.b.v. opklapbare bunkerwanden).

De machine is voorzien van een dubbeldeks zeef van 3,66 x 1,52 m en een vast opgebouwde retourband voor de overkorrel. De machine kan daardoor direct na aankomst op het werk in bedrijf worden gesteld.

De elektronische besturing van de installatie maakt een volledig automatisch voederen van de breker mogelijk, waarbij door middel van voorkeuzes de rotorsnelheid, voedersnelheid en de momenten van aan- en uitschakelen van de voeder kunnen worden vastgelegd.