Algemeen

SUEZ heeft een overeenkomst getekend met de autoriteiten van Huaibei City, in de provincie Anhui (China), om een ​​faciliteit te bouwen en te exploiteren die gespecialiseerd is in het beheer van industrieel gevaarlijk afval.

Het project brengt duurzame oplossingen die de lokale circulaire economie ondersteunen en zorgt voor een effectieve behandeling van industrieel afval, het beschermen van het milieu en het bevorderen van de economische en sociale ontwikkeling. Het contract vertegenwoordigt een opbrengst van 700 miljoen euro over dertig jaar. De bouw start naar verwachting in de tweede helft van 2020. De oplevering en inbedrijfstelling worden eind 2021 verwacht.

Met een grotere vraag, in combinatie met de complexiteit in het beheer van gevaarlijk afval, zijn Huaibei en de omliggende steden op zoek naar de bouw van lokale voorzieningen met een gecentraliseerd afvalbeheer. SUEZ en zijn partner hebben een nieuwe joint venture opgericht om de eerste geïntegreerde faciliteit voor het beheer van industrieel gevaarlijk afval in Huaibei te investeren, bouwen en exploiteren om diensten te verlenen aan bedrijven in de omgeving.

Gelegen in het industriële complex ‘New Coal Chemical Synthetic Material’, vertrouwt de faciliteit op een unit voor behandeling en energie uit afval, met een jaarlijkse capaciteit van 30.000 ton en een opslagcentrum met vergelijkbare capaciteit, dat voldoet aan de hoogste normen. Het energieterugwinningssysteem produceert 85.000 ton stoom per jaar, dat wordt geleverd aan de industriële klanten in het gebied. Bovendien wordt de uitstoot van broeikasgassen beperkt. Het opslagcentrum wordt gebruikt voor niet-verbrandbaar gevaarlijk afval.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven