Algemeen

Het Franse waterzuivering- en afvalverwerkingsbedrijf Suez is bezig met een verkoop van zijn afvalrecyclingsactiviteiten op het Europese vasteland in een deal die wel drie miljard euro kan opleveren, aldus bronnen tegen persbureau Bloomberg. Suez is ook werkzaam in Nederland.

Naast Nederland gaat het om activiteiten in België, Duitsland en Luxemburg. Suez zou werken met adviseurs om de verkoop voor te bereiden en kan in de tweede helft van dit jaar om biedingen gevraagd worden. De activiteiten waren vorig jaar goed voor een omzet van 1,6 miljard euro, ongeveer negen procent van de totale omzet van het bedrijf.

Ook is Suez volgens de ingewijden bezig met een verkoop van zijn afvalverwerkingsactiviteiten in Zweden, die vierhonderd miljoen euro zouden kunnen opleveren. Daarnaast zouden waterzuiveringen bij Barcelona ter waarde van drie miljard euro in de verkoop kunnen gaan. Suez werkt sinds vorig jaar aan strategische plannen waarbij bezittingen worden verkocht en kosten worden bespaard vanwege de roep van investeerders om hogere rendementen.

De Amerikaanse investeerder KKR kocht in maart nog de afvalverwerkingstak Viridor van het Britse nutsbedrijf Pennon Group voor omgerekend 4,6 miljard euro.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven