Algemeen

Suez verwerpt ‘vijandig’ bod Veolia

De raad van bestuur van de Franse afvalgroep Suez heeft een toenadering door zijn sectorgenoot Veolia verworpen. Veolia deed eind augustus een bod op het historische controlebelang dat Engie in Suez bezit. Veolia wilde met de hulp van Suez uitgroeien tot ‘de wereldkampioen van de ecologische transformatie’.

De raad van bestuur noemt de demarche van Veolia ‘vijandig’ en ‘incompatibel met de belangen van Suez’. De raad vreest dat het plan Suez in een lange periode van instabiliteit stort en belangrijke problemen qua concurrentie creëert in Frankrijk en in het buitenland. De geplande synergieën bezorgen de 90.000 werknemers van Suez volgens de bestuurders ‘legitieme vrees’ over het behoud van hun job.

Bovendien ligt de prijs van Veolia onder de intrinsieke waarde van het bedrijf. Veolia bood 15,50 euro per aandeel Suez, een premie van 26,6 procent op de jongste beurskoers voor het belang van 29,9 procent dat Engie aanhoudt in Suez. Als Engie instemt, volgt een bod op de rest van de aandelen. De raad van bestuur van Suez sprak ten slotte zijn unanieme steun uit aan het management, dat een alternatief project wil uitwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven