Algemeen

SUEZ en VerdraaidGoed bundelen de krachten om organisaties te helpen bij de overgang naar een circulaire bedrijfsvoering. Zij doen dit door het aanbieden van adviestrajecten over de mogelijkheden om restmaterialen, die niet of niet volledig gerecycled kunnen worden, een tweede leven te geven in de vorm van nieuwe producten.

Zo zorgen de partners er samen voor dat de keten van grondstofverbruik gesloten wordt. Het doel is de weg naar ‘Zero Waste’ stap voor stap versnellen: een wereld waarin grondstoffen niet meer worden verspild en alle materialen een tweede leven krijgen. De samenwerkingsovereenkomst, die op 1 juli is ingegaan, omvat ook de uitbreiding van het platform LoopedGoods, waarop circulaire producten worden aangeboden.

Een bedrijf dat duizend oude lampenkappen over heeft en deze een nieuwe bestemming wil geven? Of een organisatie die haar vergaderruimtes opnieuw wil inrichten met tafels gemaakt van oude gymzaalvloeren? SUEZ en VerdraaidGoed hebben over deze en tal van andere onderwerpen de kennis die organisaties helpt om concrete stappen te zetten richting een circulaire economie.

“Wij willen veranderaars ondersteunen die geloven in een wereld zonder verspilling”, vertelt Lisanne Addink, oprichter en eigenaar van VerdraaidGoed. “Met een doelgerichte aanpak zorgen we ervoor dat zij concrete stappen kunnen zetten naar een toekomstbestendige organisatie die past in een circulaire economie.”

Met hun kennis en advies helpen SUEZ en VerdraaidGoed organisaties om in te zien welk afval weer een waardevolle nieuwe grondstof kan zijn en hoe dit georganiseerd kan worden. Dit kan door bestaande oplossingen aan te dragen of nieuwe toepassingen te ontwikkelen. “Wij geloven dat de transitie naar de circulaire economie niet kan zonder ondernemers die geloven in een wereld waarin afval waarde heeft”, zegt Annie de Loijer, directeur Marketing van SUEZ Nederland.

“De houdbaarheidsdatum van eindeloos consumeren en weggooien is nu eenmaal verstreken. Door onze krachten te bundelen met VerdraaidGoed, kunnen we organisaties ondersteunen die werk willen maken van de overgang naar een circulaire economie. Op deze manier willen we er samen voor zorgen dat restmaterialen, die niet of niet volledig gerecycled worden, een nieuw leven krijgen in de vorm van circulaire producten. Door het verminderen, hergebruik en recyclen van afval kunnen we stappen zetten op weg naar Zero Waste.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven