Ga naar hoofdinhoud

Style Recycle Challenge goed voor ruim 2.600 kilo ingezamelde kleding

De symbolische overhandiging van de ruim 2.600 kilo kleding aan Sympany. Foto: Stadshart Amstelveen

Met de Style Recycle Challenge in Amstelveen is 2.641 kilo kleding ingezameld. In deze challenge gingen de zussen Olcay Gulsen (modeontwerper) en Dolshe Gulsen (lifestyledeskundige) de uitdaging met elkaar aangaan wie de meeste kleding inzamelt voor het goede doel. Alle kleding werd gedoneerd aan textielinzamelingsbedrijf Sympany.

Het doel van de Style Recycle Challenge was om 1.000 kilo aan textiel bij elkaar te sprokkelen. Dat is dus ruim gehaald. Bezoekers van Stadshart Amstelveen konden hun oude kleding tijdens de actieperiode van 1 tot en met 9 oktober inleveren bij een speciaal hiervoor ingericht recycle-station. Onder de donateurs wordt een duurzame treinreis naar fashion hoofdstad Parijs verloot. Al het gedoneerde textiel krijgt een nieuwe bestemming of wordt gerecycled.

De textielcontainers van Sympany krijgen een vaste plek in het Stadshart zodat bezoekers het gehele jaar door kleding kunnen doneren. “De grote belangstelling van bezoekers om kleding in te leveren voor de Style Recycle Challenge was enorm,” zegt Wouter Reedijk, Manager Retail van Sympany “Tijdens het eerste weekend was er al 570 kilo kleding ingezameld. Met het eindresultaat van 2641 kilo kunnen we concluderen dat bezoekers van Stadshart Amstelveen duurzaamheid een belangrijk onderwerp vinden. We zijn dan ook erg blij dat onze textielcontainers een vaste plek krijgen in het winkelcentrum.”

Foto: Stadshart Amstelveen

Eduard Helwig, Winkelcentrum Manager van Stadshart Amstelveen vult aan: “Ik ben trots dat wij een langdurige samenwerking op kunnen zetten, zodat we er het gehele jaar door voor kunnen zorgen dat kleding een nieuwe bestemming krijgt of wordt gerecycled. Ik wil iedereen die is komen doneren bedanken en ook alle winkeliers die hun bijdrage hebben gedaan om in totaal 210 prijzen weg te geven aan de donateurs.”

In de challenge werd Dolshe Gulsen uiteindelijk de winnaar. Zij verzamelde de meeste kleding.

Een rij voor het inleverstation. Foto: Stadshart Amstelveen