Ga naar hoofdinhoud

Stone Group breidt dienst voor IT-afvalverwerking uit naar Nederland

De Britse circulaire IT-leverancier Stone Group breidt uit naar het Europese vasteland en biedt zijn IT-afvalverwerkingsdienst aan in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Dit gebeurt in samenwerking met supply chain management specialist Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services.

Via de Stone 360-app kunnen organisaties een afspraak inplannen voor de inzameling van hun afgeschreven IT-apparatuur, zodat deze veilig en duurzaam kan worden gerecycled. Gebruikers van de app ontvangen een vergoeding voor het inleveren van hun oude IT-middelen, die ze kunnen verzilveren of vanaf dit najaar omzetten in kortingen bij de aanschaf van nieuwe en gerenoveerde (refurbished) IT-apparaten.

Stone Europe haalt ongewenste IT-apparaten op bij bedrijven of onderwijsinstellingen en brengt ze naar de ITAD (IT Asset Disposition), ofwel IT-recycling centra van Ingram Micro. Deze zijn aanwezig in elk van de vier landen. De gegevens van laptops, desktops, monitoren, printers, servers of andere randapparatuur worden allemaal veilig gewist door een bekwaam team van technici en vervolgens worden alle items die een tweede leven kunnen krijgen, opgeknapt en verkocht. De items die niet kunnen worden doorverkocht, worden ontmanteld tot alleen de losse onderdelen nog over zijn en daarna duurzaam gerecycled.

E-afval blijft een enorme uitdaging over de hele wereld en Stone Europe zet zich in om ervoor te zorgen dat er geen afval naar de stortplaats wordt gestuurd. De recyclingprocessen voor e-waste lopen uiteen in Europa. Uit cijfers van 2017 blijkt dat Nederland 42,1 procent heeft gerecycled, terwijl Frankrijk 36,6 procent wist te recyclen.

Tim Westbrook, directeur Stone Group: “Sinds de lancering van de Stone 360-app in het Verenigd Koninkrijk zijn we erin geslaagd om te voorkomen dat meer dan 150.000 kapotte of overbodige IT-items op de vuilnisbelt belanden. We zijn een van de weinige IT-resellers die volledige verantwoordelijkheid neemt door te investeren in onze eigen ITAD-faciliteit en de app, om het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om hun ongewenste IT veilig en duurzaam af te voeren.”

Voor de uitbreiding is Stone Group Europe opgericht om andere gebieden te helpen hun e-afval effectiever te beheren en organisaties een eenvoudige, veilige en duurzame oplossing te bieden om hun ongewenste IT uit handen te nemen. Westbrook: “Ingram Micro is de perfecte partner voor ons in deze gebieden, omdat ze onze passie delen om verantwoordelijkheid te nemen voor de items die we aan onze klanten verkopen en stappen te ondernemen om de enorme e-afvalcrisis in de wereld aan te pakken. Ze hebben uitstekende ITAD-faciliteiten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje en uiteindelijk hopen we onze diensten uit te breiden naar meer landen in Europa.”

Todd Zegers, vicepresident global ITAD en Reverse Logistics, Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services: “Deze samenwerking helpt veel organisaties in heel Europa de vruchten te plukken van de Stone 360-app, en biedt een eenvoudige inzameling van oude IT-apparaten te regelen, vermindert hun impact op e-waste en helpt hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, door verantwoord hergebruik en recycling van hun IT-middelen.”