Algemeen

De tientallen containers van de Stichting Pastoor Vekemansfonds in Veldhoven worden voorzien van nieuwe stickers. Met afbeeldingen en in twee talen wordt duidelijk gemaakt wat er in de containers mag, en wat niet.

Uit een onderzoek dat de gemeente begin vorig jaar uitvoerde, blijkt dat er nog veel textiel als restafval in de grijze container verdwijnt. Met gemiddeld 6,8 kilo aan textiel en schoenen per inwoner verdwijnt er jaarlijks meer in de kliko dan dat het Vekemansfonds ophaalt. Bij veel mensen leeft nog altijd de gedachte dat het fonds enkel bruikbare kleding wil. Maar ook voor versleten handdoeken, kapotte sokken en afgedankt ondergoed gloort een tweede leven.

Het Belgische bedrijf Moeskops Textielrecycling haalt in opdracht van het Vekemansfonds jaarlijks ruim 200.000 kilo textiel uit de kledingbakken. “Moeskops sorteert alles en de beste kleding gaat naar het buitenland, onder meer naar India. Echt niet meer te gebruiken textiel krijgt altijd nog een tweede leven in producten voor onder meer geluidsisolatie”, weet Driek van de Vondervoort, voorzitter van het Vekemansfonds. Om meer duidelijkheid te scheppen, introduceert het fonds nu een nieuwe sticker.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven