Ga naar hoofdinhoud

STIBA organiseert informatiebijeenkomst Belastingen

STIBA, de Nederlandse brancheorganisatie van gecertificeerde auto-, motorfiets-, truck- en aanverwante voertuigdemontagebedrijven, houdt begin maart 2008 een voorlichtingsbijeenkomst voor haar leden en branchegenoten met als thema: ‘Controle van de Fiscus? Wees goed voorbereid’.

Afgelopen zomer werd al duidelijk dat de belastingdienst verscherpte controles zou gaan uitvoeren in de automotivebranche. Bij de sloperijen zijn de onderzoeken naar de financiële administratie inmiddels in volle gang en zijn er reeds forse naheffingen opgelegd.

Omdat het niet duidelijk is hoeveel van deze naheffingen STIBA-bedrijven betreft, ziet STIBA het als haar taak zowel haar leden als branchegenoten te wijzen op de juiste manier van fiscale bedrijfsvoering. Ron Vening, Algemeen Secretaris, zegt hierover: ‘Een goede voorbereiding is het halve werk. Men voorkomt daarmee veel tijd én financiële tegenslagen bij controles van de Belastingdienst. Onze taak is het zo goed mogelijk ondersteunen van onze leden, maar we zien het ook als onze verantwoordelijkheid om branchegenoten te informeren. Zij lopen immers vaak tegen precies dezelfde problemen aan`.

STIBA organiseert twee voorlichtingsbijeenkomsten, waarbij experts op belastinggebied aandacht besteden aan hoe bedrijven aan hun fiscale verplichtingen moeten voldoen en wat hun rechten zijn. De bijeenkomsten worden op 10 en 12 maart 2008 gehouden.

Zie voor meer informatie onze website. Geïnteresseerden kunnen zich daar ook aanmelden