Algemeen

Sinds vandaag wordt ’s werelds sterkste afvalzak gemaakt van vijftig procent gerecyclede kunststoffen, terwijl hij even sterk blijft. De Zweedse fabrikant Paxxo geeft een duidelijk signaal af aan de industrie dat het mogelijk is om duurzame oplossingen te ontwikkelen, zelfs in de meest extreme omgevingen. In vergelijking met een traditionele afvalzak vermindert het Longopac-systeem de CO2-uitstoot met tachtig procent.

Paxxo produceert het duurzame zakkensysteem Longopac voor efficiënt afvalbeheer in alle industriesegmenten. Longopac-afvalzakken zijn de sterkste ter wereld. Longopac, dat voortbouwt op technologie die in de jaren tachtig is ontwikkeld, wordt nu over de hele wereld verkocht. Paxxo heeft een methode ontwikkeld om de helft van de grondstoffen in de afvalzakken te vervangen door gerecyclede kunststoffen, met behoud van dezelfde ongelooflijke sterkte.

“Paxxo is nu in staat om ’s werelds sterkste afvalzak te produceren van vijftig procent gerecycled materiaal en dat is een duidelijk signaal voor de hele industrie. We laten zien dat het met duurzaam gebruik van plastic mogelijk is om producten te produceren met extreme prestaties en een goed duurzaamheidsperspectief. Het verschil tussen een traditionele afvalzak en Longopac is enorm”, aldus Henrik Péters, CEO van Paxxo.

Een studie van de Universiteit van Lund, Zweden, toont aan dat Longopac lagere emissies heeft dan afvalzakken gemaakt van bioplastics. Het Longopac-systeem minimaliseert het materiaalverbruik omdat de zakken voor honderd procent gevuld kunnen worden. In vergelijking met een traditionele afvalzak vermindert dit de CO2-uitstoot met maar liefst tachtig procent en gaat het gebruik van fossiele brandstoffen omlaag. In 2020 bespaarden de producten van Paxxo meer dan 3.500 ton kunststoffen en 21.000 ton kooldioxide door een lager materiaalverbruik en duurzame productie.