Algemeen

Drie studenten, Joshua Gayoso, Zakaria El malkioui en Lucas Sluitman van het ROC Amsterdam Bouw en Infra, doen mee aan een competitie van Slim Circulair. Zij ontwierpen een volledig duurzame, circulair recycle boulevard, die ook als functie heeft Amsterdam meer bewust te maken met circulariteit.

De Recycle Boulevard voorziet haar stroom zelf, uit de driehonderd zonnepanelen, gesitueerd om en rond het gebouw. Hierdoor kan er een stroomopbrengst gecreëerd worden van ca. 50.000 kWh. Ook de aanwezige windmolen, die symbool staat voor circulariteit, kan hier een steentje aan bijdragen. Het gebouw maakt gebruik van een dubbele schil. Doordat de gevel van glas is, wordt het tussen de dubbele schil warm. De warmte stijgt op, waardoor er een natuurlijke warmte trek ontstaat. De schone lucht komt via de vloeren het atrium in.

Het gebouw doet mee aan een experiment van Waternet, waarbij ‘zwart water’ wordt gezuiverd naar ‘grijs water’. Dit is afvalwater van onder meer waterkranen en vaatwassers. Dit water wordt opgevangen, gezuiverd er weer gebruikt voor onder meer de spoeling van de toiletten.

Naast het inzamelen van alle soorten materialen als plastic, papier, hout, metaal, glas, maar ook grotere voorwerpen als banken, bedden, tafels en natuurlijk chemisch afval, biedt de recycle boulevard de Amsterdammers veel en veel meer. Zij kunnen er terecht in het repair café, waar ze samen met een deskundige hun (keuken)apparatuur weer aan te praat krijgen. Zie ook: https://youtu.be/eIlTzZG5H7Y

Stemmen kan via: https://www.slimcirculair.com/stemmen/