Algemeen

Steinert heeft voor het mobiel verwerken op locatie de Steinert EddyC Move ontwikkeld. Door goed te luisteren naar hun klanten en de wensen uit de markt is een optimale mobiele oplossing bedacht, die zowel ijzer- als non-ferro delen uit de materiaalstroom haalt.

De container mobiele EddyC Move van Steinert is zo opgebouwd dat in één werkgang het opvoermateriaal door een zeer sterkt neodymium magneet wordt ontdaan van ijzerdelen. Vervolgens zorgt de nageschakelde NE-scheider voor het scheiden van non-ferro’s uit de materiaalstroom.

Steinert, wereldmarktleider en uitvinder als het gaat om het leveren van excentrisch non-ferroscheiders, heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe EddyC Move alle ervaringen van de afgelopen jaren samengevoegd in het mobiele ontwerp. De ruim vierduizend NE-scheiders in het veld hebben gezorgd voor een enorme hoeveelheid aan informatie en gewenste mogelijkheden van gebruikers.

Met zijn 18-polig polensysteem, dat is opgebouwd uit sterke magneten, wordt een magnetisch veld opgebouwd met hoge frequentie, zodat zelf de kleinste delen uit de materiaalstroom kunnen worden gescheiden. Door het door Steinert uitgevonden en ontwikkelde excentrische polensysteem is het mogelijk om deze krachten op de juiste plaatst aan de buitenzijde van de mantel te positioneren.

Om de werking van alle op de machine gebouwde scheidingstechnieken te optimaliseren, wordt het te scheiden product eerst op een 2.000 mm brede versnelband gevoerd. Deze zorgt voor een maximale spreiding- en verdeling van het product, voordat het bij de magneet en non-ferroscheider komt. De non-ferro’s en productstromen worden via twee hydraulisch klapbare banden afgevoerd.

Vier hydraulisch verstelbare steunpoten zorgen dat de machine altijd in de optimale positie kan worden opgesteld. Een op de unit geplaatste 20kVA generator voorziet de unit van stroom en als gewenst kan hij ook via een stekkeraansluiting worden aangesloten op het stroomnet. Via grote klapbare deuren zijn alle belangrijke machinedelen goed toegankelijk voor het uitvoeren van schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden.

Net als alle producten uit het brede productpallet van Steinert, zijn de magneet en non-ferroscheider op EddyC Move te testen in het technicum van Steinert in Keulen. Alle machines die hier draaien zijn productiemachines en geven dus een geheel reëel beeld van wat mogelijk is met de te testen producten.

Op korte termijn wordt de eerste machine geleverd aan A. Tuytel loon- en verhuurbedrijf uit Oud-Alblas, die de machine tijdens de laatste BVOR-demodagen kocht. Hier was de EddyC Move in actie te zien tijdens het verwerken van sloophout.

Meer informatie: Van der Spek Vianen B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven