Algemeen

Het kabinet roept de Europese Commissie op om op korte termijn een voorstel te presenteren voor het verplichten van een gehalte recyclaat in plastic. De Vereniging Afvalbedrijven dringt hier al lange tijd op aan en is blij met deze inzet van Nederland bij de Europese Milieuraad op 23 juni.

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat denkt aan een minimumeis voor het gebruik van plastic recyclaat op Europees niveau, omdat zoiets niet in Nederland alleen te regelen is. Ook negen CEO’s van Europese afvalbedrijven hebben in een gesprek met Eurocommissaris Frans Timmermans aangedrongen op nieuwe Europese regelgeving die de circulaire economie stimuleert

Maatregelen zijn hard nodig, omdat de plasticrecycling in Europa in zwaar weer zit. De olieprijs is al lange tijd erg laag, waardoor het gebruik van ‘vers’ plastic van fossiele grondstoffen goedkoper is dan gerecycled plastic. De corona-uitbraak heeft de businesscase voor plasticrecycling alleen maar verder verslechterd. Belangrijke afnemers, zoals de Duitse auto-industrie, zijn vrijwel stil komen te liggen. Hierop hebben verschillende grote plasticrecyclingbedrijven hun activiteiten voorlopig moeten staken.

Lees verder op: VerenigingAfvalbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven