Ga naar hoofdinhoud

Startup geeft crypto voor recyclen

Een mobiele app wil gebruikers belonen voor het correct recyclen van materialen op inleverlocaties. Het bedrijf zegt dat het wisselen van cryptovaluta essentieel is voor het proces. ZeLoop, met hoofdkantoor in Dubai, heeft een app ontwikkeld die gebruikers informeert over recyclingopties en hen beloont voor het brengen van recyclebare materialen naar die locaties. De app begint met een focus op plastic flessen en is van plan zijn platform in de toekomst uit te rollen om meer materialen te bestrijken. Volg dus goed de crypto nieuwsberichten om de innovatie van ZeLoop te volgen.

Naast de app heeft ZeLoop een cryptocurrency-systeem ontwikkeld, om het beloningsprogramma te ondersteunen. Gebruikers zullen cryptocurrency ontvangen om materialen naar recyclinginzamellocaties te brengen en ZeLoop streeft ernaar om grote consumentgerichte bedrijven binnen te halen die consumenten in staat zullen stellen de valuta te gebruiken voor verschillende goederen of diensten. Mogelijk gaat dit gedaan worden via Binance of Bitvavo. Dit zijn twee apps, waarop je crypto kunt kopen. Binance vs Bitvavo? Beide zijn zeer geschikt! Het doel van

ZeLoop is natuurlijk om de circulaire economie te ondersteunen, maar het wordt wel in economische termen bekeken. ZeLoop vindt namelijk dat je geen economie kunt hebben, zonder een soort valutacirculatie. Het bedrijf gelooft dan ook in kapitalisme. ZeLoop vindt niet dat je mensen moet opdragen om te recyclen, maar ze er juist voor moet compenseren. De app wil dit dus doen met behulp van de nieuwe cryptocurrencies 2021.

Werking van ZeLoop

ZeLoop heeft verschillende kernfuncties, te beginnen met het informeren van gebruikers, waar ze moeten recyclen. Gebruikers hebben toegang tot een kaart met gedetailleerde recyclinglocaties in de buurt en ze kunnen die kaart ook bewerken en bijdragen aan de locatiedatabase, een service die hen ook beloont met de cryptocurrency-punten. Onder het app-beloningsplatform kan een gebruiker een lading plastic flessen naar een recyclinglocatie brengen en de app gebruiken om een foto te maken, terwijl hij de recyclebare materialen aflevert.

ZeLoop heeft dan een manier om te valideren dat het een legitieme recyclingclaim is, met behulp van een eigen functie van de software. Vervolgens ontvangt de gebruiker een vergoeding via een cryptocurrency, vergelijkbaar met Bitcoin. Ook in Nederland kan dit al gedaan worden, al zijn er vooralsnog alleen inleverlocaties te vinden in Amsterdam.

Eco-beloningen

Het cryptocurrency-systeem van ZeLoop komt in de vorm van zogeheten eco-beloningen. Onder dit systeem wordt een beperkt aantal eco-beloningen gecreëerd en toegekend aan ZeLoop-gebruikers wanneer ze materialen recyclen. Die valuta kan dan worden ingewisseld bij verschillende partnerwinkels of andere bedrijven, onder het ZeLoop-plan. Organisaties kunnen deelnemen aan deze cryptocurrency-uitwisseling om geld te verdienen met de eco-beloningen. Afhankelijk van wat een partnerbedrijf kiest, kunnen eco-beloningen worden ingewisseld voor diensten of producten of zelfs worden ingewisseld voor contant geld. De app brengt ook game-achtige concepten naar zijn platform. Dit gedeelte van de app wordt eco-missies genoemd en onder dit systeem kan een recyclingorganisatie bepaalde missies creëren die een gebruiker kan ondernemen en bonuspunten kan ontvangen. Een recyclinglocatie zou bijvoorbeeld een hogere beloning kunnen bieden voor het op een bepaalde dag brengen van een bepaalde hoeveelheid flessen naar een specifieke inleverlocatie.