Algemeen

Sport Group en GBN-AGR hebben een Letter of Intent (LOI) getekend om hun krachten te bundelen bij de ontwikkeling van kunstgras recycling en technologie in heel Europa. Met het partnership willen ze inspelen op de vraag naar kunstgrasrecycling en vooral anticiperen om de hoogste standaarden in circulariteit te bereiken.

Sport Group heeft recent het kunstgrasrecyclingbedrijf Formaturf opgericht, zo is te lezen op fieldmanager.nl. Met een fabriek in aanbouw in Essen, staat Formaturf op het punt om samen met zusterbedrijf Polytan een oplossing te bieden voor kunstgrasrecycling voor de Duitse markt. GBN-AGR is sinds 2020 operationeel in Nederland (Amsterdam ) en is een samenwerking tussen GBN (Strukton), Antea Sport/Edel Grass, Tencate Grass/CSC Sport/Greenfields en Domo Sports Grass/Sports & Leisure Group.

Frank Dittrich, CEO Sport Group: “De oprichting van Formaturf is een belangrijke stap in de duurzaamheidsstrategie van de Sport Group. Door de krachten te bundelen met GBN-AGR kunnen we de industrie beter van dienst zijn, voldoen aan de huidige en toekomstige overheidseisen en duurzame oplossingen bieden door heel Europa.”

Eric van Roekel, CEO GBN-AGR: “Het succesvol recyclen van kunstgras op grote schaal, op een circulaire, veilige en verantwoorde manier, is essentieel voor de industrie. De standaard moet toonaangevend en de nieuwe circulaire grondstoffen moeten kwalitatief en bruikbaar zijn. GBN-AGR geeft volledige garantie op de kwaliteit, een transparant proces en zet de maatstaf voor circulaire verwerking en een constante aanvoer van hoogwaardige circulaire grondstoffen. Deze samenwerking met Sport Group zorgt ervoor dat onze branche over de beste oplossingen beschikt. Deze samenwerking geeft de markt het vertrouwen dat de recycling van kunstgras zeer serieus wordt genomen.”