Ga naar hoofdinhoud

Specialist AGV-techniek levert totaalpakket voor machinebouwers

Als specialist AGV-techniek levert Inrato een totaalaanbod van componenten specifiek voor de groeiende markt van zelfrijdende voertuigen. De markt van voertuigen die zelfstandig taken uitvoeren, bijvoorbeeld vervoer van pallets of karren in productieomgevingen, is de laatste jaren exponentieel gestegen. En daarmee ook de aanbieders van dit soort systemen die kampen met veelal dezelfde uitdagingen.

Het scannen van de rijweg naar obstakels, barcode scanners, aanrijdbeveiliging, operator interface, noodstopknop, bedieningsknoppen en pendants om AGV’s te programmeren en manueel te parkeren zijn een greep uit het totaalaanbod. Als partner van toonaangevende wereldspeler IDEC levert Inrato een gerichte totaaloplossing voor AGV-bouwers. IDEC heeft door input van gebruikers doordachte praktijkgerichte producten ontwikkelt die aansluiten op deze eisen en wensen.

“Naast componenten bieden wij support bij CE Markering en implementatie van systemen en dat allemaal uit één koker”, voegt Jelmer Brouwer van Inrato toe. “Onze ervaring in zowel machineveiligheid als veiligheid in magazijnen biedt veel raakvlakken bij AGV’s.” Op de website van Inrato is een oogopslag te zien welke mogelijkheden er zijn, de speciale AGV-brochure geeft inzicht in het gehele leveringsprogramma voor magazijn automatisering en zelfrijdende voertuigen.