Ga naar hoofdinhoud

Snelpers voor aluminium voor Leo van Leeuwen

De firma Leo van Leeuwen Rotterdam kreeg afgelopen week een nieuwe Bronneberg snelpers voor het persen van aluminium pakketten.

De kenmerken van de pers zijn: Bakmaat 3400 x 1400 mm; Pakketmaat 40 x 40 cm; Perskracht 250 ton; De persbak is geheel geprofileerd met in trapeziumvorm uitwisselbare slijtplaten.
De zijcilinder is voor zien van een verlengd persblok waardoor er geen plunjerstang in de bak komt en beschadigingen hieraan uitgesloten zijn. De machine is van het nieuwste type met een verlengde geleiding van het hoofddrukblok en verticaal knip/persblok, waardoor middels een zeer stabiele beweging het materiaal wordt geknipt en geperst.

Door een aangepaste hydrauliek en besturing maakt de pers nu een cyclus in slechts 35 seconden met materiaal. Een productie van 40 – 45 ton geslagen aluminium per dag is daarmee haalbaar.
Natuurlijk is de machine voorzien van afstandsbediening, centrale automatische smering, gsm draadloos inbelmodem, profibus bekabeling en in de cilinders ingebouwde positiebepaling.

Het unieke aan deze Bronneberg-pers is gebleven namelijk het knipsysteem van het schroot. Dit geschiedt door met de messen van het verticale blok te knippen langs de geprofileerde messen in V-vorm van het hoofddrukblok.
In combinatie met de technische vernieuwingen is deze machine helemaal bij de tijd.