Algemeen

Golfkartonproducent Smurfit Kappa heeft ‘Recycling Dual GmbH’ opgericht. Hiermee is zij vanaf 2021 het enige verpakkingsbedrijf in Duitsland dat de volledige supply chain van papieren en kartonnen verpakkingen afdekt.

De huidige duale systemen zouden voor 2021 de prijs van de nieuw aanbestede inzamelcontracten voor verpakkingen in de gemeenten tot 30 procent verhogen. De prijzen voor papieren verpakkingen kunnen zelfs verdubbelen. De industrie en de handel zouden daarom vanaf januari moeten reken en op aanzienlijk hogere licentieprijzen voor verpakkingen van consumptiegoederen. Dit kan ook gevolgen hebben voor de eindgebruiker.

Smurfit Kappa heeft hierop geanticipeerd en Recycling Dual GmbH opgericht. Met deze uitbreiding biedt het bedrijf zijn klanten de mogelijkheid om verpakkingen te optimaliseren en licentiekosten tijdens het ontwikkelingsproces te verminderen. Smurfit Kappa heeft immers met haar bestaande logistieke netwerken lagere licentiekosten en kan zo aantrekkelijke totaaloplossingen uit één hand bieden.

Zo krijgen klanten een “allround zorgeloos pakket” aangeboden, die tevens het administratieve werk wegneemt. Op deze manier profiteren alle klanten, ongeacht hun grootte, van het nieuwe aanbod. Smurfit Kappa is ook van plan om deze oplossing te integreren in haar online shop, de nieuwe Smurfit Kappa eShop. In de toekomst kunnen klanten hun verkoopverpakkingen in licentie geven tijdens het online winkelen, waardoor extra werk wordt vermeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven