Algemeen

Iemand heeft het gemunt op de containers voor het inzamelen van kleding in Hulst. Weer zijn er sloten dicht gesmeerd met lijm. “Het is bizar, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”, zegt salesmanager Maarten van Renssen van Curitas.

Dit keer moesten twee containers in Graauw, twee in Lamswaarde en vier aan de Zoutestraat in Hulst het ontgelden. Eerder werden er negentien sloten van textielcontainers dicht gesmeerd met lijm in Hulst, Sint Jansteen, Clinge en Kloosterzande. De eigenaar, organisatie Curitas, heeft opnieuw aangifte bij de politie gedaan van vernieling.

Rensen: “Dit is uitzonderlijk. En ernstig. We hebben wel eens vernielingen met oud en nieuw gehad, maar dit is zó gericht en in één gemeente… dat hebben we nog nooit meegemaakt.” Curitas is sinds januari de nieuwe textielinzamelaar in negen van de dertien Zeeuwse gemeenten en op alle milieustraten in Zeeland.

De organisatie werkt samen met de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD). Een transporteur haalt het textiel wekelijks op en brengt dat naar een sorteerbedrijf. Inmiddels zijn 27 sloten dicht gesmeerd met lijm. Het legen loopt daardoor ook vertraging op én er zijn extra kosten. “De sloten zijn sowieso kapot en moeten weer vervangen worden. Een flinke klus”, aldus Van Renssen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven