Ga naar hoofdinhoud

SITA zet gescheiden inzameling luier- en incontinentiemateriaal voort

SITA gaat de gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal voortzetten. Het bedrijf, met ruime ervaring op het gebied van inzameling en verwerking van deze afvalstroom, heeft hiervoor een goed en duurzaam alternatief gevonden.

Met de sluiting van het Arnhemse recyclingbedrijf Knowaste eind oktober 2007, leek het erop dat de gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal niet meer mogelijk zou zijn. Omdat SITA overtuigd voorstander is van duurzame verwerking en materiaalhergebruik van afvalstromen, is onderzoek gedaan naar alternatieve, duurzame, verwerkingsmethoden. SITA heeft een oplossing gevonden waarbij het materiaal wordt verwerkt tot o.a. biogas voor het opwekken van groene energie en compost dat wordt gebruikt in de land- en tuinbouw.
Met deze oplossing is de gescheiden inzameling en verwerking van incontinentie- en luiermateriaal op een duurzame manier geborgd.
Jannette Poppema, Marketing Manager Gezondheidzorg bij SITA, “ik ben erg tevreden dat we een goed alternatief hebben gevonden voor de verwerking van deze afvalstroom en de gescheiden inzameling bij onze klanten kunnen voortzetten”.