Algemeen
De nieuwe sorteerinstallatie van de Sinkegroep. (Foto: Omroep Zeeland)

Bouwafval scheiden met 3D- en infraroodtechniek. Het klinkt futuristisch, maar het Zeeuwse afvalverwerkingsbedrijf Sinke Recycling gaat er toch echt mee aan de slag. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in een nieuwe sorteerinstallatie om bouw- en sloopafval nog beter te kunnen scheiden.

Hout, steen, papier, kunststoffen, folie en metalen. Allemaal afval dat na sloop, bouw of een verbouwing achterblijft. Sinke Recycling in Goes verzamelt gemengd afval van deze bouw- en sloopprojecten en sorteert het zodat het vervolgens opnieuw als grondstof kan worden gebruikt.

Daar had het bedrijf al een sorteermachine voor maar die is na jaren gebruik verouderd. Hierdoor werkte de installatie minder nauwkeurig. Vandaar dat het bedrijf een miljoeneninvestering heeft gedaan in een gloednieuwe variant.

Met deze nieuwe sorteerinstallatie kan vier keer zoveel afval worden gesorteerd. De installatie is voorzien van allerlei technische snufjes, waardoor het afval beter, schoner en sneller worden gesorteerd. Zo wordt het afval gescheiden door middel van infrarood en luchtdruk en wordt het als het ware de goede kant op ‘geschoten’. Zo kunnen zware en lichte materialen van elkaar worden gescheiden.

De nieuwe installatie is inmiddels in gebruik genomen. De feestelijke opening is vanwege het Corona-virus tijdelijk uitgesteld. De nieuwe sorteermachine levert geen extra arbeidsplaatsen op.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven