Ga naar hoofdinhoud

Sims Recycling Solutions breidt dienstverlening verder uit

Sims Group zet een verdere stap in de uitbreiding van haar dienstverlening met de overname van Life Cycle Services in het Verenigd Koninkrijk. Sims heeft al een leidende positie met het recyclen van elektronische apparatuur. Met deze overname geeft Sims een verdere invulling aan haar strategie om bedrijven wereldwijde oplossingen aan te bieden voor gecontroleerd hergebruik van elektronische apparatuur.

Life Cycle Services werd in 1998 opgericht als een adviesbureau dat haar klanten begeleidde in het beheren van IT assets. Via strategische samenwerking maakte Life Cycle een snelle groei door tot een van de marktleiders in Asset Management in het Verenigd Koninkrijk gevolgd door het wereldwijd aanbieden van haar diensten.

Graham Davy, CEO wereldwijd voor Sims Recycling Solutions (SRS): “Doordat Corporate Social Responsibility en daarmee het gecontroleerde hergebruik van IT assets een centraal punt op de agenda is geworden voor zowel de grote nationale als de internationale bedrijven, is er een toegenomen vraag naar betrouwbare grensoverschrijdende dienstverlening. Met het bundelen van de wereldwijde infrastructuur van SRS met de ervaring en ICT-systemen van Life Cycle Services verbreden wij ons aanbod aan de markt. Hun aanpak maakt een snelle ontwikkeling van een transparante en toegesneden relatie met de klant mogelijk. De uitbreiding met Life Cycle Services maakt het mogelijk om per direct ons aanbod van oplossingen aan onze klanten verder te vergroten.`