Ga naar hoofdinhoud

Shredderproducent Wendt komt naar Europa

Wendt

De Amerikaanse shredderproducent Wendt Corporation heeft een overzees filiaal opgericht in Duitsland. Het bedrijf wil hiermee de wereldwijde groeistrategie te versnellen.
Wendt wordt hierin ondersteund door enkele Europese partners waarmee het bedrijf al langere tijd samenwerken, zoals MTB (Frankrijk) en Moros (Spanje).

Met deze partnerschappen wordt de levering van de schrootverwerkingsinstallaties van de technologieleverancier in heel Europa en Azië versneld. Ook de verkoop, service en ondersteuning wordt hierdoor rechtstreeks vanuit Europa verzorgd.

De aankondiging van de stap naar Europa komt nadat het bedrijf in juli internationale uitbreidingsplannen bekendmaakte met de promotie van Ethan Willard tot global director of business development, en het aanstellen van industrieveteraan Dennis Law. ‘Aangezien we ons met trots marktleider in Noord-Amerika kunnen noemen met 45 jaar ervaring, toont Wendt nu onze inzet om de wereldwijde marktvraag naar onze versnipperaartechnologie te ondersteunen’, zegt Law.
Vanuit Duitsland zal hij ook verantwoordelijk zijn voor de coördinatie met de partners van Wendt op het gebied van projecten, internationale verkoop en strategische overeenkomsten.

‘De organische groei die we de afgelopen tien jaar hebben doorgemaakt, samen met de strategische initiatieven die we hebben opgezet, hebben de weg vrijgemaakt voor de oprichting van Wendt GmbH,’ zegt bedrijfsvoorzitter Tom Wendt. ‘Onze gestroomlijnde processen, groeiende partnerschappen, investeringen in best-in-class technologie en onze Europese productiecapaciteiten dragen allemaal bij aan de sterke basis die ons succesvol zal maken als we nieuwe wereldmarkten betreden.’