Algemeen

Het Duitse fietsbandenmerk Schwalbe is in 2015 al gestart met een programma om in eigen land oude binnenbanden in te zamelen en deze te recyclen voor de productie van nieuwe binnenbanden. Na deze succesvolle start is Schwalbe nu zover om dit programma ook in de Benelux aan te bieden.

De consument kan zijn of haar oude binnenbanden inleveren bij de fietsdetaillist, die vervolgens de binnenbanden opspaart en kosteloos opstuurt. Schwalbe, onderdeel van Ralf Bohle GmbH, fabrikant van fiets-, scooter- en rolstoelbanden, verzamelt de binnenbanden en zorgt voor transport naar de productielocatie in Indonesië. Hier worden de banden gerecycled.

Elke Schwalbe binnenband is honderd procent recyclebaar en bestaat op dit moment al voor twintig procent uit gerecycled materiaal. Schwalbe is al jaren actief om zo groen mogelijk te produceren vanuit de gedachte ‘Cycling en Recycling’. In 2010 werd hiervoor de eerste Eurobike award gewonnen met de Green Guard anti-leklaag. Deze lekbescherming bestaat voor een derde uit gerecyclede latexproducten en wordt gebruikt in verschillende banden binnen de Schwalbe collectie, waaronder de bekende Marathon.

In 2015 kreeg Schwalbe vervolgens een Eurobike Green award voor het binnenbanden recycling programma in Duitsland. In 2017 werd de tweede Eurobike Green award behaald met de introductie van de Road Cruiser, de meest ‘groene’ fietsband van Schwalbe. Het rubber van deze band bestaat grotendeels uit een combinatie van natuurlijk rubber en hoogwaardig gerecyclede rubbermaterialen.

Alle fietsdetaillisten ontvangen via de Schwalbe nieuwsbrief of via hun Schwalbe Accountmanager een link om het POS-materiaal te bestellen. Tevens wordt uitgelegd hoe zij de binnenbanden kosteloos kunnen versturen naar Schwalbe Nederland. In het POS-pakket zitten ook een raamsticker en poster, waarmee fietsdetaillisten aan de consument kenbaar kunnen maken dat zij oude binnenbanden inzamelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven