Ga naar hoofdinhoud

Schroeftransporteurs voor cement tot tevredenheid

De Belgische firma J. Tielen Mineralen b.v.b.a., 2480 Dessel, deel uitmakend van de Tielen-Group, heeft onlangs de leverantie van 4 buissschroeftransporteurs toevertrouwd aan Stortgoed-in-beweging te Leersum. Dit specialistische bureau op het gebied van stortgoedtechniek en magneet-procestechniek voert sinds 1996 de exclusieve vertegenwoordiging voor Nederland en België van o.m. Fördertechnik Starick GmbH te Bottrop (D) en Magnapower Equipment Ltd te Droitwich ( UK)

J. Tielen Mineralen b.v.b.a. is sinds jaar en dag bekend voor het mengen en leveren van mineralen, zoals zand, grind, kwarts, marmer, maar is met name ook leverancier – in klein- en grootverpakking of desgewenst in bulk – van cement en mortel.
In de nieuwe mengcentrale met haar vele opslagsilo`s met grondstoffen was behoefte aan verdere uitbreiding van onderlinge schroeftransportsystemen, vanaf de uitloop van verschillende silo`s naar een gemeenschappelijke verpakkingsmachine.

Intussen zijn de 4 stuks buisschroeftransporteurs, type RFS 265, variërend in lengte van 4 tot 10 m geïnstalleerd en tot volle tevredenheid in gebruik, met elk een transportkapaciteit van 10 m3/h. Met het oog op slijtage is het toerental zo laag mogelijk gehouden, t.w. ca. 30 – 70 omw/min, afhankelijk van de gekozen opstellingshoek.
Enkele belangrijke kenmerken van deze schroeftransporteurs:
– geen tussen-lagering
– schroefbladdikte: 4 mm
– schroefblad materiaal: slijtvast Hardox 400
– inspektieluiken t.o. de inloop-valpijpen