Algemeen

Klaslokalen, schoolgangen en de docentenkamers van zeven Brabantse scholengemeenschappen worden sinds de zomer van 2018 schoongemaakt met nieuwe machines. Breedweer Facilitair won de door de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) uitgeschreven aanbesteding en zet sindsdien veertien ICE i-Synergy schrobzuigmachines van International Cleaning Equipment (ICE) Benelux uit Rijsenhout in.

De slimme en duurzame schoonmaakmachines passen perfect in de circulaire economie die Breedweer nastreeft. Rob Stokkel, Sales en Marketing Director van International Cleaning Equipment (ICE) Benelux in Rijsenhout, legt uit: “Onze machines zijn zeer duurzaam gebouwd en altijd voorzien van een volledig regenereerbare Lithium-ion batterij met een levensduur van acht keer langer dan de traditionele batterijen.” Ook het productieproces is duurzaam: de batterijen worden met veel minder toxische materialen geproduceerd dan traditionele tractiebatterijen.

Aan het eind van hun levensduur worden de Lithium-ion batterijen in de fabriek van ICE weer voorzien van nieuw celmateriaal. “De afvalstroom reduceren we op deze manier aanzienlijk”, gaat Stokkel verder. Ook de schoonmaakmachine zelf gaat het recycleproces in. “Nagenoeg het hele apparaat kan gebruikt worden voor de productie van nieuwe schoonmaakmachines”, benadrukt Stokkel.

Een circulaire economie vraagt om aanpassingen van bestaande manieren van bedrijfsvoering. Opdrachtgevers willen transparantie over zaken als afvalstroomverwerking, hergebruik en recycling. Ook willen ze weten op welke wijze men controle houdt over kwaliteit, resultaten en andere met elkaar afgesproken doelen. Stokkel: “Onze machines verzamelen met behulp van slimme technologie gebruikersdata uit de machine. Met deze tools is het eenvoudig om de kwaliteit van vloeronderhoud daadwerkelijk te garanderen. Het bijsturen aan de hand van feiten is ook makkelijker dan op aannames.”

Het feit dat de i-Synergy schrobzuigmachines cradle-2-cradle én slim zijn, waren voor Brandweer Facilitair twee doorslaggevende factoren. Het data-gestuurd schoonmaken werkt namelijk ook nog eens zeer efficiënt: het kost minder geld en is beter voor het milieu. Doordat de i-Synergy machines gekoppeld zijn aan internet en op afstand in de gaten worden gehouden, kunnen specifieke afwijkingen op elektrische componenten op voorhand worden gesignaleerd.

Stokkel: “Vaak is met een telefonische instructie de gebruiker geholpen voordat er uitval aan te pas komt. Voor kleine storingen hoeft de servicedienst niet uit te rukken en dit scheelt veel onnodig gereden kilometers.” Daarnaast wordt de service slim afgestemd op draaiuren. De machine geeft namelijk zelf aan wanneer er onderhoud nodig is. Dat betekent dat de servicedienst zeer efficiënt kan werken en op voorhand aan de hand van slimme diagnostiek kan inplannen. “Ook dit scheelt veel onnodig milieubelastende kilometers.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven