Algemeen
Shirly Shijvens met juryvoorzitter Mark Groot Wassink.

De Circular Award Business 2020 is gewonnen door Schijvens. De prijs gaat naar het bedrijf dat het meest circulair innoveert binnen zijn eigen bedrijfsvoering en laat zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Schijvens werd door de jury geroemd voor zijn impact in de textielindustrie. Met de uitreiking is de vijfde editie van de Week van de Circulaire Economie afgetrapt.

Schijvens ontwerpt en produceert al sinds 1863 bedrijfskleding. Sinds enige jaren maakt de organisatie ook circulaire bedrijfskleding bestaande uit vijftig procent gerecyclede, afgedragen of kapotte werkkleding en vijftig procent gerecyclede PET. Hierdoor hoeft het bedrijf geen gebruik te maken van nieuwe grondstoffen. Inmiddels verdient zestig procent van de kleding afkomstig van dit bedrijf het label ‘circulair’.

Door een eigen retoursysteem op te zetten is het Schijvens gelukt kleding op te halen bij verschillende klanten. Aan het garen worden vezels toegevoegd van gerecycled PET, zodat het sterk, kleurvast en slijtvast is. Het resultaat: honderd procent circulair garen. Daarnaast ontwerpen de stylisten van Schijvens de kleding op zo’n manier dat het zo makkelijk mogelijk weer geshredderd kan worden wanneer het afgedragen of kapot is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven