Algemeen

Het importeurschap van Schäffer wielladers is sinds kort in handen van één bedrijf: het nieuw opgerichte Schäffer Nederland. Deze onderneming maakt deel uit van de Verhoeven Group. De Verhoeven Group verkreeg in 2017 al de importeurrechten voor de gele lijn wielladers voor bouw & industrie.

In januari werd het importeurschap voor de rode lijn, wielladers voor de agri sector, overgenomen van Cees Berkhof. Beide lijnen behoren dus vanaf 2020 toe aan exclusief importeur Schäffer Nederland. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Zeewolde en gaat de wielladers van het Duitse kwaliteitsmerk verdelen in Nederland via een combinatie van directe verkoop en een dealernetwerk.

De meeste ondernemers hebben behoefte aan een lokale dealer. Daarom is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het opzetten van een dealernetwerk. En met succes! In totaal hebben zich al vijftien dealers, verspreid over het hele land, aangesloten bij Schäffer Nederland. Deze dealers zijn stuk voor stuk sterke ondernemingen, die meerdere A-merken verkopen. Schäffer-machines passen dan ook goed in hun assortiment.

De dealers mogen ook wielladers uit de bouw & industrie lijn aanbieden, maar de focus ligt bij hen op de agri lijn. Schäffer Nederland richt zich juist meer op de verkoop van de bouw & industrie lijn, maar ook daar geldt dat de verkoop van een rode wiellader via Schäffer Nederland niet is uitgesloten. De klant beslist zelf waar hij koopt.

Het grootste verschil tussen de rode en de gele lijn zit hem in het feit dat de rode variant wat eenvoudiger is uitgevoerd dan de gele. De wielladers voor bouw & industrie zijn voorzien van een lagere voorwagen en een krachtige hefcilinder met een verzwaard hefframe. Zo zijn deze machines beter toegerust op het heffen en transporteren van zware lasten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven