Algemeen

Scania’s V8 haakarmtrucks voor VLK Recycling

VLK Recycling uit Noordwijk heeft voor het eerst sinds tien jaar weer twee nieuwe Scania’s aangeschaft. Op verzoek van hun chauffeur, gingen eigenaar en directeur Jan en Andries van Leeuwen voor een nieuwe 8×2 bakwagen met een verlaagde R-cabine en een SCR-only 580 pk V8 motor. Waarmee het Scania-vuur weer opnieuw is aangewakkerd binnen VLK., want nog vóór de aflevering van de eerste bestelde, het bedrijf nog een tweede Scania V8 met een identieke specificatie.

“Natuurlijk komt er niet voor iedereen zo’n uitgesproken auto”, zegt Andries van Leeuwen tegen Transport Online. “Maar deze chauffeur is al jaren bij ons in dienst en dan wil je soms iets meer doen. Deze Scania V8 met zijn gestuurde voor- en naloopas is echt helemaal zijn droom. Tegelijkertijd is er wel goed over nagedacht.” De truck gaat hoofdzakelijk in het schroot rijden. De 8×2 configuratie zorgt, met een gestuurde voor- en naloopas – in combinatie met de bladgeveerde 10 tons vooras, voor een optimale gewichtsverdeling.

“En dat is belangrijk bij ons. Want wij hebben behalve een VDL haakarminstallatie ook nog een kraan op de auto. Die willen we zover mogelijk naar voren plaatsen. Daarom kiezen wij voor een 18 ton/m Palfinger Epsilon kraan met een verhoogde zitplaats. Dan kan de chauffeur tijdens het laden goed in de laadbak kijken en dat is veiliger. Door nu een verlaagde verlengde dagcabine te monteren, draait die zitplaats mooi nét over het cabinedak heen. Waardoor we de kraan nog compacter tegen de achterwand konden bouwen. Via een slimme opstap aan de linkerzijde en een extra handgreep, kan de chauffeur zo vanaf zijn stoel op de kraan stappen.”

VLK Recycling zit al sinds 1951 in de inzameling van papier, metalen en bouwafval. “Onze specialiteit is om die bonte verzameling materiaal, zoveel mogelijk weer te scheiden tot mono stromen product, waardoor het voor de industrie makkelijker wordt om circulair te kunnen werken. Daar zit ons verdienmodel, wij moeten het zeker niet hebben van de kilometers. Integendeel, wij proberen al jaren onze ritten zo kort mogelijk te houden. Dat ging ons altijd al goed af, maar is bij ons sinds de komst van goede IT-ondersteuning bijna tot kunst verheven.”